Kiwiquesadillas med brieost

-

Jag hittade ett så lovande recept inne hos Tasteline för över ett år sedan, nämligen kiwiquesadillas med brieost. Jag sparade receptet men det har inte blivit av att jag gjort dem. Förrän nu. Och jag tänker att det kan passa bra som ett påskrecept. Goda snittar kan man äta när som helst!

De är lite flottiga då de kommer ut ur ugnen, så grädda dem gärna en stund innan servering och låt dem svalna. Servera dem sedan med lite papper som skydd. Då jag serverade min sambo, så fick han gissa på vilka ingredienser det var i, men han hade svårt att komma på alla. En god kombination är det i alla fall.

Quesadillas

8 st tortillabröd, små
300 gram brieost
olivolja

Salsa

4 st kiwi(s)
0,5 st röd lök(ar)
1 msk jalapeño, hackade
0,5 kruka(or) koriander, färsk
1 st lime
1,5 msk honung
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk olivolja

Börja med att förbereda salsan. Skala och skär kiwi i bitar, finhacka rödlöken, jalapenos och koriander (smaka av hur mycket koriander du vill ha. Många tycker inte om smaken, medans andra älskar den). Lägg över i en skål och pressa över lime och tillsätt honung. Krydda med salt och peppar. Skär brieosten i skivor.

Värm ugnen till 200 grader och förbered dina tortillabröd. Pensla ena sidan av tortillabröden med olivolja och grilla dem någon minut i en vanlig stekpanna. Lägg hälften av tortillabröden med den stekta sidan neråt på bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut salsan och osten och lägg på ett tortillabröd. Tryck till lite lätt.

Gratinera i ca 8-10 minuter så att brieosten smälter, håll koll mot slutet så det inte bränns. Låt svalna och skär sedan i trianglar.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar