Idag är det som ni kanske vet, chokladbollens dag. En sådan där temadag idag igen, men den här är väl lite för god för att låta bli? Och när det är klämdag, så är ni kanske lediga också? Mina barn är lediga från skolan iaf, så här finns det mera tid. Jag valde att baka O’boybollar med apelsin den här gången, och jag tyckte att de blev supergoda!
Ifall ni vill ha andra chokladbollar så har jag samlat mina varianter här. För årets variant, O’boybollar med apelsin, så gör du så här:
75 g smör
1 dl O’boy
1 dl florsocker
Rivet skal från 1 apelsin
1 msk pressad apelsin (eller tjuvsmaka degen och pressa i saft tills ni blir nöjda med smaken)
4 dl fiberhavregryn
2 msk grädde
Pärlsocker eller kokos
Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Blanda i O’boy, florsocker, skal + 1 msk pressad apelsin och havregryn och blanda runt. Ta till sist i grädde, så pass att det binder ihop och blir lagom kladdigt.
Häll upp pärlsocker i en liten skål på sidan och rulla bollar av chokladsmeten. Rulla bollarna i pärlsocker och lägg på en assiett. Lägg gärna in dem i kylen en stund så de hinner stelna till lite.
Perfekta att servera utomhus i sommarvärmen. Supergoda tycker jag.