O’boybollar med apelsin

-

Idag är det som ni kanske vet, chokladbollens dag. En sådan där temadag idag igen, men den här är väl lite för god för att låta bli? Och när det är klämdag, så är ni kanske lediga också? Mina barn är lediga från skolan iaf, så här finns det mera tid. Jag valde att baka O’boybollar med apelsin den här gången, och jag tyckte att de blev supergoda!

Ifall ni vill ha andra chokladbollar så har jag samlat mina varianter här. För årets variant, O’boybollar med apelsin, så gör du så här:

75 g smör
1 dl O’boy
1 dl florsocker
Rivet skal från 1 apelsin
1 msk pressad apelsin (eller tjuvsmaka degen och pressa i saft tills ni blir nöjda med smaken)
4 dl fiberhavregryn
2 msk grädde

Pärlsocker eller kokos

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Blanda i O’boy, florsocker, skal + 1 msk pressad apelsin och havregryn och blanda runt. Ta till sist i grädde, så pass att det binder ihop och blir lagom kladdigt.

Häll upp pärlsocker i en liten skål på sidan och rulla bollar av chokladsmeten. Rulla bollarna i pärlsocker och lägg på en assiett. Lägg gärna in dem i kylen en stund så de hinner stelna till lite.

Perfekta att servera utomhus i sommarvärmen. Supergoda tycker jag.

O'boybollar med apelsin

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar