Snabb vinbärskaka

-

Våra vinbärsbuskar dignar av bär i år, så jag var bara tvungen att plocka in och baka en kaka. Jag brukar alltid ha vinbär i frysen, då det är gott under vintern att kunna plocka fram och njuta av lokalproducerade bär. Den här gången blev jag sugen att testa en snabb vinbärskaka.

3 st ägg
80 g smält smör (gärna lite brynt)
2 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl vinbär

Börja med att gå ut och plocka dina vinbär. Skölj av dem och ställ dem åt sidan. Spänn fast ett bakpapper i botten på en liten springform (20 cm). Knäck äggen och vispa sönder dem, blanda sedan ner de torra ingredienserna + det brynta smöret (det räcker allt så att röra ihop alltihopa, inte vispa poröst osv). Häll smeten i formen och häll vinbären ovanpå.

Snabb vinbärskaka

Grädda i 200 C ca 15-20 min. Låt din vinbärskaka svalna och lossa den försiktigt från formen.

Snabb vinbärskaka

 

Snabb vinbärskaka

Servera snabb vinbärskaka med vaniljglass och kolasås.

Snabb vinbärskaka

Snabb vinbärskaka

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar