Snabb vinbärskaka

Våra vinbärsbuskar dignar av bär i år, så jag var bara tvungen att plocka in och baka en kaka. Jag brukar alltid ha vinbär i frysen, då det är gott under vintern att kunna plocka fram och njuta av lokalproducerade bär. Den här gången blev jag sugen att testa en snabb vinbärskaka.

3 st ägg
80 g smält smör (gärna lite brynt)
2 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl vinbär

Börja med att gå ut och plocka dina vinbär. Skölj av dem och ställ dem åt sidan. Spänn fast ett bakpapper i botten på en liten springform (20 cm). Knäck äggen och vispa sönder dem, blanda sedan ner de torra ingredienserna + det brynta smöret (det räcker allt så att röra ihop alltihopa, inte vispa poröst osv). Häll smeten i formen och häll vinbären ovanpå.

Snabb vinbärskaka

Grädda i 200 C ca 15-20 min. Låt din vinbärskaka svalna och lossa den försiktigt från formen.

Snabb vinbärskaka

 

Snabb vinbärskaka

Servera snabb vinbärskaka med vaniljglass och kolasås.

Snabb vinbärskaka

Snabb vinbärskaka

Kommentera