Polenta med kidneybönor

-

I min senaste smakbox fick jag ett paket Polenta som jag inte riktigt vetat vad jag ska göra med. Det fanns med ett recept i den tillhörande foldern, men jag var inte riktigt sugen på det. När jag istället hittade inspiration hos kit_mat på Instagram, så ville jag göra en sats polenta med kidneybönor. Mina kidneybönor är så goda, och att kombinera dem med en polentatallrik borde bli gott!

Det här receptet är beräknat för två personer, men jag valde att göra tre portioner – därför kan maten se lite ut på bilderna.

3 dl vatten
1 dl polenta
2 msk olivolja
salt
1 dl riven parmesanost
2 msk persilja

1 burk kidneybönor
1 hackad vitlöksklyfta
Rosmarin
Ev chili
Olivolja

Börja med att öppna kidneyböneburken och häll av bönorna ner i ett durkslag. Skölj och ställ dem åt sidan.

Koka upp vatten och salt, vispa ner polentan och låt den puttra några minuter under konstant omrörning. Ta bort från värmen och rör ner olja och riven parmesan. Smörj en form med olivolja (alternativt portionsformar) och häll upp polentan, ställ åt sidan med ett lock ovanpå.

Polenta med kidneybönor

Polenta med kidneybönor
En liten hemmaodlad chili som inte var så stark

Fortsätt med bönorna. Hacka vitlök, rosmarin och chili och häll ner i en kastrull tillsammans med olivolja. Fräs en kort stund innan du häller ner bönorna. Rör runt och blanda in smakerna tillsammans med bönorna. Låt bönorna bli varma och häll sedan upp dem antingen på polentan, eller i en skål på sidan.

Jag serverade min polentaskål med en sallad och även stekta halloumiskivor. En väldigt lagom middag mitt i veckan.

Polenta med kidneybönor

Polenta med kidneybönor

Polenta med kidneybönor

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSnabb vinbärskaka
Nästa artikelTortelloni kyckling & bacon

Kommentera