Tortelloni kyckling & bacon

-

Igår cyklade jag till affären efter mitt jobb, då jag inte riktigt visste vad jag skulle laga till middag. Saga hade sin sista kväll hos mig innan hon skulle åka till sin pappa och dagens skolstart, och jag var mån om att hon skulle få en god middag. Jag hittade färsk pasta, närmare bestämt tortelloni kyckling & bacon. En nyhet som jag inte sett tidigare och alltså blev sugen att prova.

Jag gick vidare och plockade på mig lite andra matvaror innan jag åkte hem och satte igång:

2 paket färsk tortelloni kyckling & bacon
1 paket bacon
1 påse färsk spenat
1 dl creme fraiche
salt och peppar
Kidneybönor som jag hade kvar från kvällen innan

Börja med att dela baconet i mindre bitar och stek i en stekpanna. När baconet är stekt, lägg över baconet på ett hushållspapper så det får rinna av. Sätt igång pastavattnet och koka pastan till den är klar. Häll av vattnet men låt pastan ligga kvar i kastrullen.

Tortelloni kyckling & bacon

Lägg ner creme fraiche och färsk spenat och blanda runt försiktigt. Spenaten kommer att minska i storlek tack vare värmen från pastan och ta mindre plats. Lägg ner bacon och ev bönor och blanda om igen. Salt och peppar.

Häll över i en snyggare skål och servera. En riktigt god pasta som jag gärna äter igen. För oss räckte maten till tre personer och även två matlådor.

Tortelloni kyckling & bacon

Tortelloni kyckling & bacon

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar