Kolakräm med svarta vinbär

-

Här kommer en väldigt snabbfixad, god och frisk efterrätt, kanske perfekt för kvällens middag? Jag pratar om min kolakräm med svarta vinbär. Här i Jämtland har vi fortfarande svarta vinbär på buskarna, så jag var helt enkelt ute och plockade in den mängd jag behövde. Smidigt!

Jag hade bakat havreflarn tidigare i veckan, så de hade jag redo i en låda i skafferiet. Har man inte gjort det, så fungerar det garanterat lika bra med köpta havreflarn. Receptet nedan är för fyra personer, men det är enkelt att bara dubblera ifall man är fler kring bordet.

1/2 burk karamelliserad mjölk à 400 g
1-1 1/2 dl grekisk yoghurt
100 g svarta vinbär (gör gärna lite till när du ändå håller på – funkar superbra i filen dagen efter ifall det råkar bli över)
1/4 dl strösocker
4 havreflarn

Börja med att röra ihop karamelliserad mjölk och grekisk yoghurt till en slät kräm, ställ in i kylen. Plocka dina svarta vinbär och rör ihop dem med lite socker så sockret löser sig.

Ta fram fyra snygga glas och mät upp kolakrämen i glasen. Toppa med svarta vinbärsblandningen och smula sedan havreflarn högst upp. Vid servering, så ställ gärna fram ytterligare vinbär och havreflarn, så dina gäster kan fylla på.

Kolakräm med svarta vinbär

Kolakräm med svarta vinbär

Kolakräm med svarta vinbär

Skulle det råka bli vinbärsblandning över, så ställ fram den till frukostfilen dagen efter. Skulle det bli havreflarn över, så kan man göra mina dubbla havreflarn och servera en annan gång.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar