Minestronesoppa

-

Meatfree Monday och jag ska tipsa om en minestronesoppa som jag gjorde i helgen. Jag googlade minestronesoppa och fick lika många olika recept som det fanns inlägg, så jag gjorde helt enkelt en kylskåpsrensning och satte igång. Så bra att ta en rensardag med jämna mellanrum och äta upp lite småbitar här och där. Jag fick till en väldigt god middag enligt mig själv, även om mina tonårstjejer menar att de ätit bättre.

1 gul lök
4 små morötter
5-6 cm aubergine
Olja att steka i
8 dl vatten
½ färdig salladsblandning, Pak choi och spenat
Grönsaksfond
Valfri pasta

Starta en pastakastrull med vatten. Skär din aubergine i skivor och lägg på en tallrik. Salta lätt och ställ åt sidan. Hacka lök och morötter i småbitar och lägg över i en kastrull. Låt fräsa medan du även hackar upp auberginen i mindre bitar. Lägg ner i kastrullen och fyll på med vatten och grönsaksfond. Låt puttra några minuter och smaka av så morötterna är mjuka. Lägg ner salladsblandningen och låt puttra några minuter till. Smaka av med ev mera grönsaksfond och peppar.

Minestronesoppa
Bild tagen av Daniel

Minestronesoppa

Lägg ner kokt pasta i soppan och servera. Jag valde att servera med brödkrutonger, som jag gjort av en brödbit som hade gjort sina bästa dagar och tillsammans blev det jättegott! Så laga en minestronesoppa snart, och blanda ner lite vad du vill (nu kanske jag säger helt fel, det kanske visst finns ett riktigt recept?). Det som är klassiskt med minestronesoppa, är att det är någon form av pasta i. I övrigt kan du ta de grönsaker du har hemma.

Minestronesoppa

Minestronesoppa

Minestronesoppa

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera