Lakritsdaim i kolakakor

-

En favorit i repris kommer här, nämligen att baka in lakritsdaim i kolakakor. Jag vet inte hur det är med er, men jag gillar torra småkakor. Att kunna ha dem framme och ta en kaka då och då, istället för att behöva baka alternativt ta fram ur frysen en stund innan man blir sugen. Det är enklare med torra kakor, då de oftast finns tillgängliga. Farligt också förstås, för det är lika enkelt att ta en kaka till.

Kolakakor är en favoritkaka, då den både är enkel att baka och enkel att variera. Jag har bakat några olika varianter, och du hittar dem samlade här. Utforska gärna, och kommentera ifall du hittar en favorit.

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
½ msk lakritspulver
1 dubbeldaim med lakritssmak

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och hacka daimen. Blanda ner den hackade daimen. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och platta till rullarna.

Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten. Så goda tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp kaffe.

Lakritsdaim i kolakakor

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar