Rökig melonsalsa till grillat

-

Ett gott och fräscht tillbehör till grillkvällen, är att göra en rökig melonsalsa att ha som tillbehör. För oss blev det tillbehör till grillspetten av marinerat vildsvin.

Jag har hittat receptet inne hos Köket och hämtade inspiration. Lisa Lemke är en bra inspirationskälla som jag gärna läser recept av.

500 g vattenmelon, kärnfritt fruktkött
1/2-1 liten gul lök
1 krm liquid smoke (rökessens)
1/2-1 hackad chili – smaka av så salsan inte blir för stark
1 msk rapsolja
2 dl persilja, grovhackad
flingsalt och grovmalen svartpeppar

Skär vattenmelonen i tärningar och lägg dem i en bunke. Hacka löken och tillsätt tillsammans med liquid smoke, hackad chili, rapsolja och hackad persilja.

Blanda alltsammans försiktigt och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå i 20 minuter innan du serverar.

Rökig melonsalsa
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Höstfredag med kolbullar

Kanelbullens dag 2024

Favoriten Udonnudlar

September 2024

Populära kategorier

Lämna ett svar