En smidig vardagsmiddag eller lunch är att göra ugnspannkaka. Den här gången provade jag en ny variant. Ugnspannkaka med riven morot och bacon. Med riven morot för att få ner mera fibrer i pannkakan.
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
Ev salt
1 stor morot
1-2 paket bacon, beroende på hur mycket ni gillar bacon. Jag hade två paket.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen först, blanda sedan ner vetemjölet och bara någon dl mjölk (det är lättare att vispa och få en jämn smet ifall man inte häller i all mjölk på en gång). Fyll på med all mjölk och smaka av med ev salt. Riv moroten och blanda ner rivet i smeten.
Dela baconet i skivor och lägg ut baconbit för baconbit alternativt i jämna högar. Ställ in långpannan med bara bacon i, i ca 5 min så baconet hinner börja tillagas. Här kan du också peta ut baconet mera jämnt i pannan. Häll ut smeten i långpannan, sen in i ugnen i ca 20 min. Kolla när den är klar. Klipp eller skär upp den i bitar, så är middagen klar!
Servera din ugnspannkaka med riven morot och bacon tillsammans med lingonsylt. En riktigt god lunch som vi stod oss på hela em.