Stuvad pasta med tacofärs och het ost

-

Rester har vi väl alla i kylen och frysen? Som riskerar att bara bli liggande? Jag hade lite tacofärs över som var alldeles för lite för att äta tacos med. Då blev det istället en kastrull stuvad pasta med tacofärs och het ost. Enkelt? Ja. Gott? Ja. Blev jag av med några rester? Ja, flera stycken faktiskt. Perfekt resultat för en vardagsmiddag.

Min pasta förresten, där finns en annan väldigt gullig historia om den. Saga åkte på konfirmationsläger till Assisi i Italien i somras. En vecka var hon borta och det var spännande att hon var iväg helt själv (med andra svenska konfirmander och ledare, men ändå). Hon klarade sig alldeles utmärkt på sin resa och jag var väldigt nöjd med att hon kom hem välbehållen! Men min söta Saga hade köpt en present till sin matbloggande mamma. Ett paket pasta. Från Italien. Mitt mammahjärta smälte än mera än det redan gjort.

Pastapresent från Saga

Pastapresent Italien

Den här pastan använde jag för att laga en panna stuvad pasta med tacofärs och het ost. Jag hade inga mått utan lagade bara mat för att det skulle bli middag till mig och Saga.

Valfri pasta – det är inte alla som fått en pastapresent ända från Italien
25 g smör
Ca 2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
Salt och peppar

Överbliven tacofärs
Het mjukost, jag använde Kavli Hot Jalapeno

Koka pastan och häll av pastavattnet. Smält smöret i en kastull och vispa ner mjölet. Fyll sedan på med mjölk lite i taget tills den blir lagom tjock. Blanda ner den kokta pastan och blanda om, så den krämiga bechamelsåsen kommer runt pastabitarna. Smaksätt med salt och peppar.

Blanda ner överbliven tacofärs och även het mjukost och rör runt så osten smälter och blandas in. Servera stuvad pasta med tacofärs och het ost tillsammans med någon sallad. Jag hade färsk spenat och tomat, vilket passade utmärkt.

Stuvad pasta med tacofärs och het ost

Jag väljer att göra stuvad pasta med hjälp av en bechamelsås. Det vanligaste är att en kokar pastan sista stunden tillsammans med mjölk, men det funkar riktigt bra med bechamelsås istället.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSeptember 2019
Nästa artikelTemadag kanelbullar imorgon fredag

Kommentera