Ännu en ny månad förbi, en månad som faktiskt bara flugit iväg. Precis som jag gjorde, då vi flög till Australien för två veckors semester. September 2019 går kanske inte till historien för de recept jag bloggade om, men den går till historien med den resa vi gjorde. Längst österut, längst söderut – helt enkelt så galet långt bort hemifrån. Mer om själva resan i kommande inlägg här i bloggen.
Bloggens förstaplats i september 2019 intogs av en ny klassiker. Ugnspannkaka med keso. Klassiker iform av ugnspannkaka, men i ny tappning med keso i. Jag blandar gärna i keso, för att höja både proteininnehållet och mättnadskänslan. Sen gillar jag keso rent allmänt också, och har oftast en burk hemma. Se alla varianter av ugnspannkaka som jag lagat.
Andra rätter som inte fått så många visningar som de kanske förtjänar, är bland annat Gnocchi med pumpa och brynt smör. En relativt snabb rätt som smakar mycket! Och smakar gott! Testa vetja.
Höstmat är också att laga soppor av olika slag. Jag gjorde en väldigt god trattkantarellsoppa och åt tillsammans med vitlöksbröd. Funkar vilken dag i veckan som helst, även helgen.
Och när vi ändå är inne på trattkantareller, så måste jag få nämna min risotto med trattkantareller. Så gott! Antingen som den är, eller tillsammans med annat.
För att forsätta på det vegetariska temat som det blev den här månaden, så måste jag få inflika om min treveckorssallad. Så god och så smidigt att ha en färdig sallad i kylen dag efter dag.
Avslutningsvis kan jag inte trycka nog på mina Rimbobullar. Hur kan jag ha missat att baka dem i så många år? Så enkla och så goda! Jag lovar er, att det kommer en laddning Rimbobullar även i oktober, men då med en annan smaksättning.