Varma tonfiskmackor

-

Ibland vill en bara ha något snabbt och enkelt, och då är en varm macka ett bra alternativ. De går att fylla med lite olika, jag har bla gjort goda mackor med avokado. Men det går också alldeles utmärkt att göra varma tonfiskmackor. Riktigt goda tillsammans med en god sallad.

Börja med att göra en tonfiskröra:

1 burk tonfisk i olja
1 1/2 dl majonnäs
1/2 rödlök
1 msk kapris
salt & peppar

Hacka rödlöken fint. Blanda lök, tonfisk, majonnäs och kapris. Smaka av med salt & peppar.

Tonfiskröra

Fortsätt göra varma mackor:

2 franskbröd/portion
Smör/Bregott till bröden
Tonfiskröra
Tomater
Valfri ost, jag hade en god prästost

Förbered sedan de varma mackorna. Sätt igång mackjärnet, så det börjar bli varmt. Ta fram två franskbröd per portion (min smet räckte till 5 portioner), och lägg ut. Smöra både bröden och lägg smet på den ena. Lägg på skivad tomat och ett par ostskivor. Lägg det andra franskbrödet ovanpå, med smöret utåt/uppåt.

När mackjärnet är varmt, så ta lite smör i järnet och lägg ner din macka. Den smörade sidan kommer nu upp mot mackjärnets andra del och mackan kommer inte att fastna. Grädda tills mackan är gräddad och osten smält. Ta ut och dela mackan diagonalt. Servera tillsammans med en sallad.

Varma tonfiskmackor
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelRimbobullar
Nästa artikelSeptember 2019

Kommentera