Hemmagjort vitlöksbröd

-

Jag vet att en kan köpa färdigt vitlöksbröd som en antingen gräddar själv eller så är det redan klart. Men varför då, när det är så enkelt och så mycket godare att göra sitt eget? Här kommer ett hemmagjort vitlöksbröd som är klart på 10 min.

Hemmagjort vitlöksbröd

Oftast använder jag halvfärdiga baguetter från affären, gör mitt eget smör och sen gräddar jag. Men det funkar lika bra med en färdig baguette eller valfri vit franska. En stenugnsbakad limpa som du skivar och gräddar med vitlökssmör är också fantastiskt gott!

1 förp halvfärdiga baguetter
2-3 msk Bregott eller smör
1 vitlöksklyfta
Torkad basilika, oregano eller den krydda du gillar bäst

Under tiden soppan kokar så hinner du göra vitlöksbröden. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram Bregott och lägg i en skål så det hinner bli mjukt. Hacka en vitlöksklyfta och blanda ner tillsammans med torkad basilika. Dela baguetterna på hälften och bred vitlökssmöret ovanpå. In i ugnen ca 15 min, så bröden blir lite gräddade.

Hemmagjort vitlöksbröd

Servera ett hemmagjort vitlöksbröd med tex en trattkantarellsoppa, valfri annan soppa eller bredvid en god pasta. Vitlöksbröd funkar till det mesta!

Trattkantarellsoppa
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera