Temadag kanelbullar imorgon fredag

-

Vissa temadagar går ju inte att missa, och temadag kanelbullar imorgon fredag är en utav dem. Nu är jag i och för sig mat och bakintresserad, men mitt flöde fylls av den ena kanelbullen efter den andra sedan ett tag tillbaka. Och kanelbullar, eller bullar över huvudet taget, är ju så gott!

Jag bakar gärna och har alltid något fika redo i frysen. Min sambo Daniel är en riktig frys-tjuv dock, så det tjuvas frysta kakor med jämna mellanrum. Bullar är lite klurigare att ta från frysen, då de inte tinar lika fort som en småkaka, men han provar ibland.

Nackdelen med bullar är att de tar en del tid att få ihop. Det ska blandas och jäsas, de flesta bullar ska jäsa två gånger. Hembakta bullar är det klassiska receptet som även står på vetemjölspåsen.

Jag har även provat att göra helt vanliga bullar men med lite mera fibrer i, kanelbullar med rågmjöl. Det gör också att bullen blir saftigare, och är saftig längre.

Kanelbullar med rågmjöl

Nu när det närmar sig jul, så kan det också passa att göra saffransbullar med fullkorn. På samma sätt lite saftigare och lite nyttigare tack vare fullkorn.

Saffransbullar med fullkorn

Jag måste också få tipsa om mina senaste bullar, Rimbobullar. Inte ett uns kanel i dem, så frågan är ifall de kan räknas in på temadag kanelbullar? Oavsett är de grymt goda, och kräver bara en lång jäsning (men så lång så en hinner göra något annat under tiden).

Rimbobullar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar