Halloumigryta med jordnötssås

-

Låter lite för gott för att vara sant, eller hur? Så reagerade jag när jag såg receptet Halloumigryta med jordnötssås inne hos Ica och tog vara på receptet. Jag gjorde inte riktigt som grundreceptet utan tog det jag hade och fyllde ut med bland annat blomkål. En passande Meatfree Monday-middag.

200 g halloumiost
Olja att stek i
1 liten förp kokosmjölk, 250 mg
1/2 burk Satay sauce, så ca 100 g
1/2 blomkål
2 tomater
Majs och paprika som var kvar sedan gårdagens middag

4 port ris eller annat gryn

Sätt igång en riskastrull och koka riset. Skär halloumin i bitar och stek dem i oljan i en stekpanna. Fyll på med blomkål i mindre bitar och låt steka en stund. Fyll på med kokosmjölk och satay sauce. Låt puttra medan riset kokar och lägg ner skurna tomater samt ev majs och paprika. Krydda med svartpeppar.

Halloumigryta med jordnötssås

Servera din halloumigryta med jordnötssås tillsammans med ris och gärna någon fler grönsak. Här fanns det ugnsrostade rödbetor kvar sedan igår. Sen värmde jag även ett par Naan-bröd i ugnen och skar i bitar. En avslappnad söndagsmiddag för oss och en passande måndagsmiddag för er. Ev rester passar utmärkt i matlådan.

Halloumigryta med jordnötssås
Halloumigryta med jordnötssås
Naanbröd
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera