Låter lite för gott för att vara sant, eller hur? Så reagerade jag när jag såg receptet Halloumigryta med jordnötssås inne hos Ica och tog vara på receptet. Jag gjorde inte riktigt som grundreceptet utan tog det jag hade och fyllde ut med bland annat blomkål. En passande Meatfree Monday-middag.
200 g halloumiost
Olja att stek i
1 liten förp kokosmjölk, 250 mg
1/2 burk Satay sauce, så ca 100 g
1/2 blomkål
2 tomater
Majs och paprika som var kvar sedan gårdagens middag
4 port ris eller annat gryn
Sätt igång en riskastrull och koka riset. Skär halloumin i bitar och stek dem i oljan i en stekpanna. Fyll på med blomkål i mindre bitar och låt steka en stund. Fyll på med kokosmjölk och satay sauce. Låt puttra medan riset kokar och lägg ner skurna tomater samt ev majs och paprika. Krydda med svartpeppar.
Servera din halloumigryta med jordnötssås tillsammans med ris och gärna någon fler grönsak. Här fanns det ugnsrostade rödbetor kvar sedan igår. Sen värmde jag även ett par Naan-bröd i ugnen och skar i bitar. En avslappnad söndagsmiddag för oss och en passande måndagsmiddag för er. Ev rester passar utmärkt i matlådan.