Stressfri nötpasta

En stressfri nötpasta passar alla dagar en kommer hem från jobbet och vill ha middag snabbt och enkelt. Den går så snabbt som det tar för pastan att koka klart – sen är det middag.

Den här rätten är vegansk, passar fint på en tisdag. Jag hittade receptet inne hos tidningen Vego, som jag kommer att inspektera närmare på. Bra inspiration till enkel vegansk och vegetarisk mat.

1 dl valnötter
1 dl sötmandel
0,5 dl pinjenötter
2 msk ströbröd
2 msk olivolja
2 klyfta vitlök
1 tsk salt
2,5 dl mjölk (t ex osötad sojamjölk eller mandelmjölk)

Sätt igång en pastakastrull och mät upp olika nötter i en matberedare. Fyll på med ströbröd, olivolja, delade vitlöksklyftor och salt. Mixa sönder nötterna till det blir en massa. Mät också upp valfri mjölk i en kastrull och låt koka upp, jag valde mandelmjölk för att få en vegansk middag. Häll över den varma mjölken och mixa till en krämig sås.

När pastan är kokt och avrunnen, häll över nötsåsen och blanda runt. Servera gärna tillsammans med lite peppar på toppen och någon grönsak, själv hade jag bara salladslök hemma.

Stressfri nötpasta
Stressfri nötpasta

Kommentera