Kålsoppa

-

Bara för att det är gott att äta soppa. En gammeldags hederlig kålsoppa stod på lunchbordet igår och jag fick glada miner från familjen + gäst. Ät gärna tillsammans i lugn och ro. Med ett gott bröd och glada samtal runt bordet.

Några få ingredienser, samtliga billiga och vegetariska – får bli veckans meatfree monday.

ca 500 g vitkål
2 morötter
2 potatisar
1 gul lök
1 msk smör
2 tsk sirap
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Salt och peppar

Ta fram en stor kastrull. Hacka löken och ansa och skär kålen i ca 2 cm stora bitar. Skala och slanta morötter och dela potatis.

Bryn kål och lök i smöret i en gryta så att det får färg. Ringla över sirapen och bryn med den i någon minut. Tillsätt morotsslantar och potatisbitar, kryddor och buljong. Koka sakta ca 30 minuter, smaka så kålen blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar.

Kålsoppa
Kålsoppa
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar