Zucchiniplättar med brieost

En typ av rensa-kylskåpet-middag renderade i zucchiniplättar med brieost häromdagen. Det är smidigt att ta vara på det en har hemma men ändå röra ihop något nytt och samtidigt gott. Den här gången blev det så här:

1 medelstor zucchini
1 kantbit hushållsost (botten som blivit för tunn för att hyvla ifrån)
2 ägg
1 msk Fiberhusk
Salt, Peppar och Cayennepeppar
Smör att steka i

Brieost i mindre bitar

Att servera till:
Creme Fraiche
Lingonsylt
Ev knaperstekt bacon

Riv zucchini på grova rivjärnet. Knäck två ägg i en bunke och vispa sönder dem. Häll ner zucchinirivet. Riv en kantbit av valfri ost, själv hade jag bottenplattan på en hushållsost, också på grova rivjärnet. Lägg ner det också.

Blanda runt och strö över fiberhusk. Smaksätt med salt, peppar och cayennepeppar. Blanda runt igen.

Dela brieosten i mindre bitar och sätt igång en stekpanna. Klicka ut en slev zucchiniröra och gör samtidigt ett litet hål. Peta ner en bit brieost och försök sedan täcka över hålet. Låt den steka ett par minuter, så plättarna hinner stabilisera sig. Vänd och stek på andra sidan.

Zucchiniplättar med brieost

Servera tillsammans med en klick creme fraiche och lingonsylt. Fungerar också med knaperstekt bacon eller grillad kyckling.

Zucchiniplättar med brieost
Ok, kanske inte världens roligaste bild, men vi behöver enkel vardagsmat också

Kommentera