Misslyckade mintkyssar

-

När en läser en massa matbloggar, så är det lätt att tro att allt bara blir bra och gott (jag vet, för jag trodde det själv innan jag började)! Och det är lätt att känna sig sämre än vad man är. Men så är det inte för oss bloggare – allt blir inte perfekt vid första försöket. Här kommer ett exempel – mina misslyckade mintkyssar.

Och här är det säkert någon av er läsare som höjer på ögonbrynen, vaddå – mintkyssar är väl inget svårt?

Jo, jag fick inte till dem iaf. Och det gick så dåligt så jag kommer nog inte ens att försöka någon fler gång. Om inte någon av er har några tips? Kommentera gärna!

Det recept jag läst hittade jag i Pernilla Wahlgrens bok om julgodis, och jag följde det till punkt och pricka. Jag tänker att jag skriver ner det här, ifall någon vill prova.

4 dl florsocker
1 dl vatten
1/2 tsk ättiksprit
6-8 droppar pepparmintsarom
100 g god mörk choklad

Mät upp florsocker, vatten och ättiksprit i en kastrull och koka tills sockersmeten kommer upp i 118 grader. Häll upp sockermassan i en skål, där du oljat insidan. Droppa i pepparmintsarom och blanda runt med en gaffel.

Misslyckade mintkyssar

Ställ tillbaka skålen på en kastrull som ett vattenbad och rör sockersmeten seg och tjockflytande (det var här det gick på tok för mig, då sockermassan aldrig blev flytande igen).

Klicka ut en-kronas storlek på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dina pastiller svalna och stelna.

Misslyckade mintkyssar
Mina misslyckade mintkyssar blev aldrig snyggare än så här

Smält choklad i ett vattenbad och klicka sedan ut lite choklad i mitten. Ett tips för att chokladen inte ska rinna av pastillen, är att vända pastillen med den platta sidan upp innan du klickar på choklad.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER


  1. Warning: Attempt to read property "ID" on bool in /home/drydense/mariasmat.nu/wp-content/plugins/podamibe-custom-user-gravatar/pod-custom-user-gravatar.php on line 179
    Malle

    Mitt tips till dig är att bara ha i 3dl florsocker alt. 2 1/2 dl florsocker, de är det du tyvärr har för lite av, sen även så ska du ha i 1msk glykos (glykossirap), skippa ättikan

Kommentera