Palsternackssoppa med timjan

-

Jag körde en meatfree monday igår och serverade en god palsternackssoppa med timjan. Både palsternackor och potatis köpta på närbelägna Ås Trädgård och timjan tagen från vår egen trädgård. Till min soppa serverade jag hembakta tekakor, vilket passade väldigt bra ihop.

4-5 palsternackor
3 potatisar
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja med citron
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1/2 lime
Timjan efter smak
Salt och peppar

Topping:
Solros- eller pumpafrön
Något grönt, jag valde en rosmarinkvist
Svartpeppar

Skär palsternackor och potatis i tärningar. Jag skar palsternackan i mindre bitar än potatisen, då den känns kompaktare och har längre koktid. Fräs palsternacka och potatis i en kastull med olja i botten. Hacka lök och vitlök och lägg ner i samma kastrull. Låt fräsa någon minut. Häll på vatten och lägg ner en buljongtärning och sätt på locket. Låt puttra tills grönsakerna är mjuka.

Palsternackssoppa med timjan

Mixa soppan slät och tillsätt grädde , creme fraiche, limesaft, timjan och smaksätt med salt och peppar. Sätt tillbaka på plattan och låt soppan bli varm.

Palsternackssoppa med timjan

Servera din palsternackssoppa med timjan i snygga tallrikar och toppa gärna med en god topping. Servera också med något gott bröd. Själv hade jag bakat tekakor i helgen, så det passade alldeles utmärkt.

Palsternackssoppa med timjan
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelOktober 2020
Nästa artikelTekakor med grahamsmjöl

Kommentera