Oktober 2020

-

Ännu en månad har kommit till sitt slut men oktober 2020 är inte vilken månad som helst. Utan min månad. I år fyllde jag 44 år och jag har gjort två inlägg om min födelsedag. Det första är ett bildinlägg om mitt 2020 och det andra handlade om min födelsedag och även mitt halvår med runstreak.

Maria 44 år Carionmiddag

Det är banne mig roligt att fylla år fortfarande! Att bli firad både högt och lågt, att tjejerna masar sig ur sängen för att sjunga för mig, kompisar som hör av sig och berättar att de tänker på mig på min dag – det är nice!

Men oktober 2020 är också en tillbakablick över månaden som har gått och framför allt på bloggen. Förstaplatsen den här månaden intogs av Pulled pork av fransyska med nästan dubbelt så många visningar som plats 2. Och det är ett riktigt gott kött och en middag som räcker till många.

Pulled pork av fransyska

Andra inlägg jag vill pusha lite för är framför allt enkla vardagsmiddagar och efterrätter, men jag klämmer till med ett förslag till nyårsförrätten först. En tonfisktartar med soja- och chilimajonnäs som smakade väldigt gott och förtjänar sin plats på nyårsbordet.

Tonfisktartar med soja- och chilimajonnäs

Men tillbaka till vardagen och ett par enkla pastamiddagar. Dels mina norrlandsoststuvade makaroner med chorizo. Låter kanske inte så märkvärdigt men faktiskt väldigt gott!

Norrlandsoststuvade makaroner med chorizo

Även min svamppasta gjord på färsk pasta är en riktig lyx-vardagsmiddag. Enkelt, snabbt och väldigt gott!

Färsk svamppasta med champinjoner

Fika- och efterrättsbordet ska få sin beskärda del också och även här startar vi med en efterrätt som helt klart kvalar in till nyårsbordet. En salt karamellpannacotta med kolasås och hackade nötter. Yummie!

Salt karamellpannacotta med kolasås och nötter

Även min citronmousse med lakrits kvalar in till nyårsbordet, det beror helt på vilken typ av efterrätt en vill ha.

Citronmousse med lakrits

Till fikabordet blir det istället två kladdkakor. En spindelkladdkaka med chokladganache och sen valfritt spritsat vitt mönster. Kanske spritsa en snöstjärna istället?

Spindelkladdkaka

Även mina kladdkakemuffins med Noblesse förtjänar ett ytterligare omnämnande. Så god kaka och så enkel att baka!

Kladdkakemuffins med Noblesse

Så var det slut för oktober 2020, men nu kommer julen närmare och närmare. Därmed hög tid att börja baka godsaker och koka julgodis, så var så säkra. Det kommer mera godsaker här i bloggen inom kort!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera