Spindelkladdkaka

-

En spindelkladdkaka (eller en spindelnätskladdkaka för att vara helt korrekt) har jag gjort idag. Jag fyller nämligen år imorgon och fixade mitt eget morgonfika. För det är nästan det enda jag önskat mig – att jag ska få bli väckt på sängen en morgon per år. Sen är det också halloween, så min spindelkladdkaka passar extra bra!

En vanlig kladdkaka i botten och sen en chokladganach och sist smält vit choklad som spindeltrådar. Så här:

100 g smör
2½ dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader och smöra en form – oftast spänner jag fast ett bakplåtspapper i botten och sen klär jag även kanterna med papper – Tips!

Kladdkaka

Den här gången valde jag att använda min hjärtform istället och fick då smöra och sen ta riven kokos på kanterna.

Smält smöret i en kastrull, ta den från värmen och blanda sedan ner allt i samma kastrull. Börja med socker och ägg och rör tills det blandats. Ner med kakao, vetemjöl och vaniljsocker och blanda igen. Häll ner smeten i formen och sätt in i ugnen.

Ca 15 min i ugnen, men håll lite koll och ta ut kakan innan den stannat helt. Den stannar lite till efter att man tagit ut den ur ugnen och tanken är ju att den ska vara kladdig i mitten. Helt ok att ställa den i kylen någon timme, så den hittar sin rätta form.

Chokladganache som topping

100 g valfri choklad (jag tog min Lindt caramel med havssalt från Smakboxen)
1/2 dl grädde

Koka upp grädden i en kastrull, dra kastrullen åt sidan och knäck i din choklad. Rör tills chokladen är smält och bred sedan chokladganachen som topping.

Spindelkladdkaka

Vit choklad som spindeltrådar

Vit choklad

Lägg vit choklad i ett vattenbad och låt smälta långsamt på svag värme. Den vita chokladen är värmekänslig, så ta det försiktigt. Om du går för fort fram blir chokladen grynig och går inte att rädda.

Mät upp den smälta chokladen i en sprits och spritsa runda ringar på din kaka. Ta en sticka (eller skaftet på en sked) och dra streck ut från mitten.

Spindelkladdkaka
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSmakbox Maxat Höstmys
Nästa artikelMaria 44 år

Kommentera