Marinerad tofu med stekta nudlar

-

Meatfree Monday och jag bjuder på en god nudelpanna att ställa mitt på bordet, för alla att ta ifrån. Marinerad tofu med stekta nudlar är en riktigt god rätt! Jag tog inspiration från Siri Barje, men gjorde sedan en egen rätt. En vegansk rätt ifall en använder äggfria nudlar och vegansk creme fraiche vid serveringen.

Jag är rätt ny på tofu, har inte ätit det ett år ens, men jag gillar alla maträtter jag lagat. Så jag kommer att fortsätta utforska veganska, och vegetariska alternativ. Denna bit tofu hittade jag dessutom på halva priset, så det kan också vara ett tips – innan allt för många hittat det som en bra produkt, så kan den finnas i kort-datum-lådan på din affär.

400 g nudlar, valfria
ca 200 g marinerad tofu (1 förp)
4 msk neutral olja
10 cm purjolök
1 röd paprika
2 stora klyftor vitlök
1 bit ingefära
Srirachasås eller 1 röd chilifrukt
1 msk sesamolja

Till servering:
Creme fraiche
Sweet Chili-sås
Ev färsk koriander
Ev sesamfrön

Koka nudlarna efter anvisningar på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Tärna din marinerade tofu och stek den gyllene i 2 msk olja. Smaksätt även med chili eller srirachasås. Lägg åt sidan.

marinerad-tofu-med-stekta-nudlar

Skär purjolöken i slantar och dela paprikan i mindre bitar. Riv vitlök och ingefära fint.

Ta en stor stekpanna eller wok och sätt den på hög värme. Stek purjolöken ca i 2 minuter och tillsätt sedan paprikabitarna. Häll på tofun och rör runt hela tiden.

marinerad-tofu-med-stekta-nudlar

Tillsätt sedan nudlarna, vitlök, ingefära och sesamolja. Woka i 1 minut tills allt är varmt.

marinerad-tofu-med-stekta-nudlar

Servera marinerad tofu med stekta nudlar med en klick creme fraiche och sweet chilisås. Säkert gott med koriander och sesamfrön också, men det hade jag inget hemma.

marinerad-tofu-med-stekta-nudlar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera