Klassisk chokladkola

-

Första advent på söndag hörni! Det klart att vi vill ha lite julgodis redo då? Jag har redan hunnit göra årets skumtomtefudge med smak av blåbär. Riktigt god touch av blåbär faktiskt! Även dagens recept på klassisk chokladkola är fantastiskt god!

Som vanligt när en gör godis eller bakar, så smakar det godare med riktiga ingredienser. Använd riktigt smör, använd 40%-ig grädde mm – ifall du är rädd för att lägga på dig – ta en bit färre eller låt bli helt.

100 g smör
2 dl grädde
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
3 msk kakao
Ev 2 msk glukos eller honung (jag klarade mig utan)

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och fyll på med resterande ingredienser. Vispa med en visp så det blir en jämn blandning. Låt sedan kastrullen stå och koka med en termometer i – rör inte för ofta. Koka tills kolan är 125 grader och slå sedan upp den i en bakplåtspappersklädd form, ca 20*20 cm. Låt svalna.

Skär stänger och snurra dem till skruvar för att få till en annorlunda form. Fungerar såklart lika bra i bitar och inslagna i papper.

Klassisk chokladkola
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera