Meatfree Monday och dags för en vegetarisk rätt. Då jag hittat ett paket tofu på kort datum och också halva priset, så hade jag det som utgångspunkt när jag skulle laga middag. Jag har lagat en del asiatiskt under året och tycker att det är jättegott! Därför tog jag vad jag hade hemma och lagade en nudelpanna med marinerad tofu. Enkelt och gott!
1 paket tofu
Olja att steka i
1 paket nudlar (välj tex risnudlar för en vegansk middag)
Haricot verts
2 små vitlöksklyftor
1-2 tomater
1 paket kidneybönor
Pokesauce (Kikkoman)
Salt & peppar
Sesamolja
Ev sesamfrön
Att servera till:
Creme fraiche
Sweet chilisås
Ev annan thailändsk sås – jag har fått ett par flaskor av Daniel när han var i Thailand.
Ev jordnötter ifall ni gillar det
Sätt igång en kastrull för nudelkokning och skär tofun i små tärningar, ca 1*1 cm. Sätt igång en stekpanna och stek tofutärningarna och vitlök (delade mina i fyra delar, så halvstora bitar) i olja så de får en stekt yta. Smaksätt med salt, peppar och kanske lite hetta (cayennepeppar, sriracha eller liknande).
Lägg ner haricot verts så de får fräsa ett par minuter. När nudlarna är kokta, häll av vattnet och lägg ner nudlarna i pannan. Vänd runt och låt fräsa ihop. Ta med tomater och kidneybönor så de hinner bli varma och smaksätt din nudelpanna med pokesauce, salt & peppar och även lite sesamolja.
Vid servering, så strössla lite sesamfrön på toppen och servera din nudelpanna med marinerad tofu tillsammans med creme fraiche, sweet chilisås eller annan asiatisk sås som ni gillar. Även jordnötter och koriander är goda tillbehör.