Hittade ett recept på fläskytterfilé i lingonsås i någon av de Facebook-matgrupper som jag är med i och som lät gott. Osäker vilken grupp det var och vilken person som tipsat, så jag har svårt att ge feedback. Men receptet passade mig bra då jag hade allt hemma. Det passade också utmärkt att jag kunde tillaga i ugnen medan jag stack ut och sprang dagens RunStreak-runda.
För tre personer:
1 bit fläskytterfilé, jag hade en restbit på 400 gram
1,5 dl grädde
1/2 dl lingonsylt
1/2 köttbuljongtärning
1 msk soja
Salt & Peppar
2 potatisar
3 medelstora morötter
2 palsternackor
Olja till formen
Salt & Peppar
Att servera till:
Bearnaisesås (alt koka ihop lingonsåsen till en sås)
En god sallad
Sätt ugnen på 175 grader. Jag valde att servera rostade rotfrukter på sidan, så jag började med dem. Skala/skrubba potatis, morötter och palsternacka och dela i mindre klyftor. Lägg ner i en smord ugnsform och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen.
Lägg din bit fläskytterfilé i en ganska tight ugnsform med lite olja i botten. Blanda ihop grädde, lingonsylt, smulad buljongtärning, soja samt salt och peppar och häll över din köttbit. Sätt in termometern i köttet och sätt in formen i ugnen. Låt stå tills köttet nått 70 grader. Ta ut köttet och låt vila några minuter.

Ta upp köttbiten och skär i snygga skivor. Perfekt tillagat kött då jag använder termometer, så det rekommenderar jag varmt! Ett tillagat kött som fortfarande är saftigt – riktigt gott!
