Tunnbrödsrulle som fredagsmys

-

Jag måste få tipsa om vår fredagsmiddag, då vi körde tunnbrödsrulle som fredagsmys. Arbetet avslutat för veckan, lägenheten helt ok städad, tända ljus på bordet och ett gott glas vin intill så infann sig fredagsstämningen enkelt. Att äta en tunnbrödsrulle kan låta lite kladdigt men vi valde faktiskt att äta den på en tallrik med bestick.

1 paket rektangulära mjuka tunnbröd
Valfri grillkorv
Hemmagjort potatismos
Räksallad

Exempel på topping, ta vad var och en gillar:
Ketchup
Senap
Rostad lök
Picklad lök
BBQ-sås
Sriracha-majo
Hamburgerdressing
Färsk spenat

Börja med potatismoset. Skala och skär potatisen i mindre bitar (så går det fortare). Lägg i en kastrull och koka mjuka. Häll av vattnet och ställ kastrullen på ett underlägg på bänken. Sätt också igång en stekpanna för att steka korven.

Ta fram din elvisp och ta i lite smör samt en skvätt mjölk. Vispa med elvispen och ta ev i lite mera mjölk. Vispa inte för länge, då finns det risk att det blir som klister. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg upp ett tunnbröd och en klick potatismos, bred ut till en rektangulär botten som är nästan lika lång som korven. Lägg på en korv ovanpå potatismoset och lägg en sträng räksallad på sidan. Toppa med valfria tillbehör.

Tunnbrödsrulle som fredagsmys

Jag valde ketchup & senap men även rostad lök och sriracha-majo. Jag inser nu när jag skriver detta inlägg att det hade varit fräscht med färsk spenat eller liknande, men som ni ser hade jag inte det i fredags.

Riktigt enkel fredagsmiddag men också riktigt god! När vi ätit upp så tog vi våra vinglas och flyttade till TV-soffan och På Spåret Final. En härlig fredagkväll helt enkelt.

Tunnbrödsrulle som fredagsmys

En tunnbrödsrulle är också ett utmärkt förslag till sportlovsveckan. Enkelt, snabbt och varje person får ta den topping som den tycker om.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Kommentera