Varma mackor kan en äta oavsett årstid och den här gången blev jag sugen att prova Tuna Melt. En varm macka med tonfiskfyllning alltså.
Jag hittade receptet hos Zeina men hade inte allt hemma, men det blev goda mackor ändå. Att ta det en ändå har hemma och inte jobba exakt enligt receptet fungerar ändå oftast alldeles utmärkt. Här nedan hittar du dock Zeinas recept för fyra personer:
8 surdegsbröd eller franska
2 tomater
Cheddarost
2 burkar tonfisk i vatten
0,5 rödlök
4-5 cornichons
6-8 inlagda jalapeños
0,5 kruka färsk persilja
0,5 dl majonnäs
1 tsk senap
Ev salt
Peppar
Till servering:
Sallad
Oliver
Skivad rödlök
Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Finhacka rödlök, cornichons, jalapeños och persilja och blanda ihop allt i samma skål. Tillsätt majonnäs och senap och blanda igen.
Ta fram bröd och smöra brödet. Lägg på tonfiskröran på hälften av bröden, toppa med en tomatskiva och sen riven ost. Lägg på den andra brödbiten och grilla mackorna i ett mackjärn.
Servera tillsammans med en god sallad.

