Cykla sydkustleden mellan Ystad och Abbekås

-

Nu har vi varit uppe på cykelsadeln igen och fortsatt vår resa runt Skåne. Vi började hösten 2020 då vi cyklade från Kristianstad till Ystad och nu hoppade vi på där vi slutade. Första dagen blev en kortare tur men ändå skönt att få värma upp cykelrumpan lite lugnt. Vi valde att cykla sydkustleden mellan Ystad och Abbekås vår första dag.

Vi landade på Malmö flygplats som ligger mitt emellan Malmö och Ystad. Daniel hade filat på priserna och kom fram till att vi lika gärna kunde ta en taxi till Ystad. Det skulle bli samma pris som att ta transfer in till Malmö för att sedan sätta oss på tåget till Ystad. Sagt och gjort, taxin lämnade dessutom av oss och vår packning utanför vårt hotell.

Hotell Tornväktaren Ystad
Hotell Tornväktaren Ystad

Hotell Tornväktaren ligger centralt i Ystad med nära till allt. Ett charmigt hotellrum mötte oss, om än i minsta laget. Det är ändå roligt när våra boenden sticker ut och inte bara är vita och kala. Ett rum med personlighet och färg.

Vi stack ut på dagens Runstreak (nr 392 i ordningen) runt om i Ystad. Längs vår väg kollade vi in Grändens mat för kvällens middag (men gjorde misstaget att inte boka bord) och vi sprang ner mot vattnet. Vi hittade badhyttorna som vi sett i höstas och vi sprang även på en kvinna som ägde en. Hon berättade lite mera och vi fick även titta in i hennes badhytt.

Runstreak 392 Ystad
Badhyttor Ystad

Våren hade kommit längre här så syrenerna hade precis börjat blomma i slutet av maj – och då fick vi höra att våren var sen i år. I Jämtland fanns det snöfläckar kvar här och där.

Härligt med blomdoft som påminner om sommaren och jag ställde mig och drog in doften med stängda ögon.

Syrener Ystad

Efter en god natts sömn så packade vi våra väskor och hämtade ut våra hästar. Jag menar cyklar. Fast det är nästan som hästar, då vi lyxade med elcyklar. Det är såå skönt att få hjälp med drivet och att vi kan ligga i 20-25 km/h mest hela tiden.

Vi cyklade till tågstationen i Ystad och startade våra klockor på samma plats där vi stannade dem i höstas. Nu fortsätter resan.

Vi tog en ganska kort sträcka första dagen, för att vi ville gärna bo i Abbekås. Mer om det senare. Men det var också skönt att kunna cykla iväg i lugn och ro, och inte ha några tider att passa.

Byggan i Svarte

Vi stannade till i Svarte och cyklade ner mot bryggan. Vackert med molnen och helt tomt på bryggan. Men just den här dagen var jag inte sugen att bada.

Bryggan Svarte
Bryggan Svarte

Vi fortsatte längs vår dagsrutt och stannade både här och där. Rapsfält efter rapsfält behöver förevigas, helst när vi kommer från norra Sverige där raps inte växer.

Charlottenlunds Slott

Vi hade också tid över för att svänga upp till Charlottenlunds Slott. Ett vackert slott omgivet av vidsträckta rapsfält och tillhörande byggnader.

Charlottenlunds slott
Charlottenlunds slott
Raps, raps, raps så långt ögat når. Och ett saftigt regnoväder ute till havs.
Cykla sydkustleden mellan Ystad och Abbekås

Ut på vägen igen och som ni ser så är Sydkustleden väl skyltad. Nu var det inte långt kvar till Abbekås och nattens boende. Hoppas att ni hänger med i min fortsatta guidning av Sydkustleden och ställen värda att omnämna.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar