Risonisallad med god dressing

-

Sallader kan vi väl inte ha för många av under sommarhalvåret? Jag gjorde en så god risonisallad med god dressing häromdagen, så den kommer jag definitivt att göra igen. Ni vet när en hinner bli förvånad vid första tuggan – blev det så här gott? Mums!

Jag åt min risonisallad till gårdagens marinerade lövbiffspett och köpe-bearnaise, men det var ändå otroligt gott. Det sätter väl saker i en annan ordning, eller hur? Och vad ni än gör, hoppa inte över dressingen. Den binder ihop salladen väldigt gott.

Risonisallad med god dressing

Risonisallad för fyra personer:

2 dl torr risoni
1 liten rödlök
1 paket ruccolasallad, 70g. Eller valfri sallad
Soltorkade tomater, jag tog 4 stora bitar men hade kunnat ta mera
1 nektarin
4-5 eller cocktailtomater
Salt och peppar

Dressing:

2 msk olja från soltorkade tomater-burken
1 msk rödvinsvinäger
1 msk senap
Salt och peppar

Koka risoni i en kastrull och ta fram ett fint fat. Denna gång tog jag bara en rund ugnsform, men alla snygga fat bör komma till användning någon gång. Jag kan bekräfta att vi äter med ögonen också. Kanske helst tonåringarna runt om i landet.

Lägg sallad i botten och skär rödlök i snygga skivor. Peta sedan isär dem så det blir ringar av löken. Ta upp soltorkade tomater ur burken och skär i mindre bitar. Skär även en nektarin i mindre bitar och cocktailtomater i kvartar.

När risonin är klar, häll av pastavattnet och låt gärna pastan svalna en aning. Salta den gärna och ta i lite olja i kastrullen, så pastan inte klumpar ihop sig. När den svalnat en aning, häll den på samma fat/samma form som allt annat och blanda rund. Toppa med salt och peppar.

Risonisallad med god dressing redo att serveras!

Risonisallad med god dressing

Ifall du vill ha allt i en form, så tänker jag att stekta/grillade bitar svensk grillost (det svenska namnet för halloumi) gör salladen lite mera komplett. Alternativt en förpackning bönor, så en också får proteininnehåll.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera