Sverigecookies med blå/gula Non Stop

-

Snart börjar fotbollsEM (börjar på fredag 11/6) och många svenskar kommer att bänka sig i sofforna för att titta på dessa fotbollsmatcher. Första svenska matchen spelas på måndag då vi spelar mot Spanien kl 21.00. Vad passar då bättre än Sverige-inspirerat fika? Här kommer Sverigecookies med blå/gula Non Stop som passar utmärkt.

Receptet har jag hittat inne hos Lindas bakblogg och bara kopierat, men använt blå/gula smarties som jag hittade i min butik.

1 dl strösocker (eller ½ dl farinsocker + ½ dl strösocker)
½ krm salt
½ tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
100 g smör, rumsvarmt
1 ägg

Prickarna:
1 påse Smarties eller Non stop

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda farinsocker, strösocker, salt, bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt sirap, smör och ägg. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg. Rulla degen till bollar, vi gjorde diameter som en gammal femkrona, typ 2,5 cm. Lägg dem på en plåt med stort mellanrum och platta till dem lite.

Lägg Smarties eller Non stop på kakorna (ca 5 st på varje kaka). Grädda kakorna mitt i ugnen i 17–20 min. Låt dem svalna på plåten.

Sverigecookies med blå/gula Non Stop
Sverigecookies med blå/gula Non Stop
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera