Hamburgerkedjan Brödernas i Göteborg

-

Som ni kanske vet vid det här laget så går min dotter Saga på Restaurang och Livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Hon börjar andra året nu i augusti och jag kan märka stor skillnad bara efter första året. Hon är mera öppen att smaka nya smaker, mer uppmärksam på mat och restauranger i samhället och även att testa att laga ny mat hemma. Det var hon som upptäckte hamburgerkedjan Brödernas i Göteborg och absolut tyckte att vi skulle testa att äta där.

Jag testar gärna nytt, så det klart att vi ska prova deras burgare. Vi hittade dem på Järntorget och tog oss dit med elscootrar. Samma sak som 2019, vi tävlade nog lite mellan oss för att hinna först. Nåväl, fram kom vi och in på restaurangen gick vi.

Hamburgerkedjan Brödernas i Göteborg
Hamburgerkedjan Brödernas i Göteborg

En skön inredning á la hamburgerrestaurang med bra musik i lagom volym. Vi fick också en härlig servitör som kändes serviceminded men också hade lätt till skratt.

Meny Brödernas Göteborg

Jag brukar vilja testa det veganska/vegetariska utbudet, så även denna gång. En chiliburgare lät gott och jag valde sötpotatisstrips till och även en (osäker om den var vegansk, men jag frågade inte heller) tryffelmajjo som dipp. Daniel hade velat ha en öl till sin burgare, men då denna restaurang inte hunnit få sitt utskänkningstillstånd ännu, så fick vi nöja oss med läsk. Helt ok för min del, jag dricker ändå inte öl. Utskänkningstillståndet var max ett par veckor bort enligt vår servitör, men fanns redan på en annan Brödernas-restaurang i Nordstan köpcentrum.

Vegansk chiliburgare Brödernas

Förresten, nu när jag är hemma igen och skriver detta inlägg, så läser jag om att Brödernas ska öppna restaurang i Östersund. Så mitt tips är att ni ska prova dem och tycka till. Bättre eller sämre än er vanliga hamburgerrestaurang?

En tråkig sista mening vill jag också få till och det är att de inte använder svenskt kött i sina burgare. Enligt tidningen Land (2019) så är det endast MAX som använder 100% svenskt kött i sina burgare (Burger King använder inget svenskt kött alls… ). Tidningen har inte tagit upp alla restauranger utan bara de fyra största så det vore kul om jag har fel ang Brödernas.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera