LadängEverest – toppen är nådd

-

Som ni kanske kommer ihåg så springer vi för andra året uppför slalombacken Ladängen på Frösön 114 gånger, fördelat under sommarens månader. Ladängen är 78 höjdmeter, så här måste vi bestiga berget 114 gånger för att klättra samma 8848 höjdmeter som Mount Everest är högt. Att bestiga Mount Everest på hemmaplan alltså. Igår slutförde vi LadängEverest – toppen är nådd!

LadängEverest - toppen är nådd

För att springa/gå Ladängen 114 gånger för en vanlig person så krävs det att en portionerar ut vändorna och gör några vändor åt gången. Förra året när vi sprang mellan 1:a juni till sista september så hade vi 120 dagar på oss att springa dessa 114 vändor. Ungefär en vända varje dag alternativt sju vändor i veckan. Åker en bort på semester, så ska de tappade vändorna tas igen senare.

LadängEverest - toppen är nådd

I år valde Korpen att försöka aktivera Sveriges befolkning genom att skapa en Everestutmaning på 20 orter och vi hakade på även i år. Korpen förlängde tiden något, så från 22:a maj till sista oktober. Men igår, den 20:e september, nådde vi till slut toppen. En väldigt bra satsning av Korpen, då det verkligen har aktiverat många hemma i vår egen backe. Nästan alla gånger vi har varit där så har det också varit andra kämpar på plats.

LadängEverest - toppen är nådd
LadängEverest - toppen är nådd
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

4 KOMMENTARER

  1. Jäkla starkt gjort av dig och oss (och alla andra som kör/kört!)! Grattis!


  2. Warning: Attempt to read property "ID" on bool in /home/drydense/mariasmat.nu/wp-content/plugins/podamibe-custom-user-gravatar/pod-custom-user-gravatar.php on line 179
    Ann-Mari Darj

    Ja hurra vad många som varit där och kämpat i sommar!
    Nästan varje gång jag varit där har de varit fler tappra själar ute :D

Kommentera