Min goda kycklingsås

-

Ibland då jag går till min närmaste matbutik efter 20 på kvällen, så finns det någon av dagens grillade kycklingar kvar. De kostar då halva priset och jag brukar passa på. Jag rensar den nästan alltid samma kväll, då jag tycker att det är så mycket enklare att rensa en varm kyckling än en som fått kallna i kylen över natten. Med färdigrensad grillad kyckling finns så många goda rätter, bland annat med ris och min goda kycklingsås.

Alltså om ni inte provat laga denna enkla, snabba och supergoda kycklingsås, så måste ni ta det som veckans uppdrag. Kommentera gärna här nedanför ifall såsen föll er i smaken.

Vår söndagsmiddag blev alltså gårdagens rensade kyckling, ris och kycklingsås. Gärna en god sallad på sidan, jag har sådan tur så jag får plocka av grannens egenodlade sallad. Det är även hemodlade cocktailtomater, så en riktig lyxsallad!

Min goda kycklingsås:

3 dl grädde
Soya
Kycklingfond
1,5-2 tsk vinbärsgelé

1 grillad kyckling
Kokt ris

Bena ur din grillade kyckling och dela i smakfulla bitar. Ställ åt sidan. Det här kan du göra dagen innan och sen förvara kycklingbitarna i kylen över natten.

Sätt igång en riskastrull. Sätt sedan en mindre kastrull på spisen och häll ner ingredienserna till såsen. Vispa och låt koka upp, sen är såsen klar. Servera allt tillsammans och njut av en god middag!

Min goda kycklingsås
Min goda kycklingsås
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar