Paprikapaj med salami

-

Paj hörni! En av mina älsklingsrätter! Dels för att det är väldigt gott men också för att det är en utmärkt resträtt för att göra av med småbitar från kyl och skafferi. Häromdagen blev det en paprikapaj med salami som också var väldigt god.

Denna paj är nästan helt vegetarisk, bara salami som är köttdetalj. Så ifall ni vill äta vegetariskt, uteslut salami och lägg till någon annan smak. Ädelost kanske? Eller några droppar Liquid Smoke?

Vill ni istället få andra förslag på paj, så hittar ni mitt paj-arkiv här.

Först min vanliga pajdeg:

100g mjukt smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

Ställ fram smöret i mindre bitar i rumstemperatur så det hinner mjukna, åtminstone 30 min är bra. Blanda sedan smöret med både vete och grahamsmjöl så det blir en deg. Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda i tio minuter, 200 grader. Ta ut formen och lägg i fyllningen.

Sen pajfyllningen:

Ca 10 cm purjolök
1 röd paprika
1 liten broccoli, både buketter och stam
1/2 paket salami (bara att utesluta för en vegetarisk paj)
250 g keso
2 ägg
1 dl grädde
Salt & Peppar
Riven ost, jag hade en bottenbit hushållsost som jag gjorde av med

Dela broccoli i mindre bitar, stammen i betydligt mindre bitar då den är mera kompakt och fördela ut i det förgräddade pajskalet. Fortsätt med skivad purjolök och paprikan i mindre bitar. Avsluta med salami skuren i mindre bitar fördelat i ett jämnt lager.

Vispa ihop äggen i en bunke och blanda sedan ner grädde, keso samt salt och peppar. Vispa runt och häll över grönsakerna. Toppa med riven ost och sätt in i ugnen. Grädda 20-30 min så pajen får en gräddad yta och ta ut. Låt svalna några minuter och ställ sedan fram på bordet.

Paprikapaj med salami

Servera din paprikapaj med salami tillsammans med mer grönsaker på sidan och kanske en god creme fraichesås.

Paprikapaj med salami
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar