Varm bruschetta med tomat och mozzarella. Att servera som en förrätt eller att äta som ett kvällssnack. Det är valfritt och det fungerar lika bra till båda. Passa också på att köpa svenska tomater medan de finns att köpa. Såå mycket godare än importerade ganska smaklösa tomater.
Här nedan har jag inte skrivit någon mängd, utan det är bara att anpassa för hur många ni är som vill äta.
Cocktailtomater så varje brödbit får så det täcker
Olja till ugnsformen
Vitlöksklyftor
Skivor gott surdegsbröd
Smör och Rapsolja
Mozzarella
Peppar
Basilika
Börja med tomaterna. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Ta lite olja i botten och lägg ut cocktailtomater. Lägg även i ett par vitlöksklyftor med skalet kvar. Låt tomaterna bli rostade i ca 30 min.
Under tiden skär du skivor av ditt goda surdegsbröd och smörsteker i en stekpanna. Lägg i en ugnsform och gnugga gärna en färsk vitlöksklyfta på den lite sträva brödytan.
När tomaterna är klara, så lägger du upp tomater (flytta försiktigt, de är väldigt varma) på brödbitarna och toppar med skivad mozzarella. Peppar och basilika på toppen. Sätt in i ugnen igen och låt osten smälta över tomaterna. Ta ut och servera varm bruschetta med tomat och mozzarella.
Jag använde inte de ugnsrostade vitlöksklyftorna men spara dem och använd en annan dag – tex till min väldigt goda vitlökssås. De har gett lite smak åt tomaterna bara för att de ligger med i samma form.

