Varm bruschetta med tomat och mozzarella

-

Varm bruschetta med tomat och mozzarella. Att servera som en förrätt eller att äta som ett kvällssnack. Det är valfritt och det fungerar lika bra till båda. Passa också på att köpa svenska tomater medan de finns att köpa. Såå mycket godare än importerade ganska smaklösa tomater.

Här nedan har jag inte skrivit någon mängd, utan det är bara att anpassa för hur många ni är som vill äta.

Cocktailtomater så varje brödbit får så det täcker
Olja till ugnsformen
Vitlöksklyftor

Skivor gott surdegsbröd
Smör och Rapsolja
Mozzarella
Peppar
Basilika

Börja med tomaterna. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Ta lite olja i botten och lägg ut cocktailtomater. Lägg även i ett par vitlöksklyftor med skalet kvar. Låt tomaterna bli rostade i ca 30 min.

Under tiden skär du skivor av ditt goda surdegsbröd och smörsteker i en stekpanna. Lägg i en ugnsform och gnugga gärna en färsk vitlöksklyfta på den lite sträva brödytan.

När tomaterna är klara, så lägger du upp tomater (flytta försiktigt, de är väldigt varma) på brödbitarna och toppar med skivad mozzarella. Peppar och basilika på toppen. Sätt in i ugnen igen och låt osten smälta över tomaterna. Ta ut och servera varm bruschetta med tomat och mozzarella.

Jag använde inte de ugnsrostade vitlöksklyftorna men spara dem och använd en annan dag – tex till min väldigt goda vitlökssås. De har gett lite smak åt tomaterna bara för att de ligger med i samma form.

Varm bruschetta med tomat och mozzarella
Varm bruschetta med tomat och mozzarella
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar