Frasiga fattiga riddare med kolaäpplen

-

Att minska matsvinnet och att äta upp den mat vi har köpt hem, det är ett mål som vi alla borde ha tycker jag. Matsvinnet kostar klimatet tre gånger så mycket som flyget gör och ändå är det flyget som hängs ut. Att äta upp är inte bara bra för klimatet, det är även magiskt bra för din egen plånbok. Ett sätt att rädda en lite tråkig brödbit, är att laga frasiga fattiga riddare med kolaäpplen. Servera valfri glass på sidan. Yummie!

Receptet har jag hittat hos Instagramkontot Snackstoshare som ofta postar goda smårätter. Och är det något jag gillar, så är det smårätter. Inte så mastigt utan mest bara väldigt gott! Jag gjorde inte exakt likadant utan tog min vanliga pannkakssmet och doppade sedan brödet i panko. Äpplena hade jag stekt på strax innan så de fick ligga och gotta till sig en aning.

Frasiga fattiga riddare med kolaäpplen för två personer:

4 brödbitar
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk vetekli
Salt
Panko

1 äpple
Smör i stekpannan, jag brukar använda Smör och Rapsolja
1 msk farinsocker
Kanel

Valfri glass till servering

Börja med äpplet. Skär det i klyftor och ta bort kärnorna. Skär det sedan i mindre bitar. Starta en stekpanna och ta lite mera smör i botten. Ta i farinsocker och rör runt så sockret smälter. Häll ner äpplebitarna och låt dem steka så de blir lite mjuka, men fortfarande behåller sin form. Pudra över kanel och lägg sedan äpplebitarna åt sidan.

Frasiga fattiga riddare med kolaäpplen

Blanda din pannkakssmet, häll upp panko på en tallrik och ta i lite mera smör i stekpannan. Doppa brödet och låt rinna av lite grann. Doppa sedan i panko och sen lägger du brödbiten i stekpannan. Låt steka tills du får en gräddad yta och lägg sedan upp dina frasiga fattiga riddare på ett par tallrikar. Lägg på en glasskula och strö över dina kolaäpplen. Servera!

Frasiga fattiga riddare med kolaäpplen
Frasiga fattiga riddare med kolaäpplen

Ett väldigt lyxigt och gott sätt att ta vara på de tråkiga brödskivorna, tycker ni inte?

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera