Plåtmat med korv och fetaost

-

Det är länge sedan jag hade en plåtmatsrätt nu. Ni vet när en slänger på lite blandat på en plåt som får tillagas tillsammans i ugnen. När rotsakerna är klara, så pimpar en rätten med snygga och goda ingredienser. Idag blir det därför en plåtmat med korv och fetaost. Bland annat gott såklart!

Jag hittade ett liknande recept i Coops medlemstidning som jag fick inspiration ifrån men jag freestyle:a min egen plåt av det jag hade hemma. Så här ungefär:

1 bit vitkål, ca 200 g
Blomkål ca 200 g
Olja till ugnsformen
3 morötter (köpta på Skördefesten)
1 palsternacka
2-3 vitlökklyftor
5 tjocka kryddiga korvar
2 tomater
Färsk spenat
150 g fetaost
Salt & Peppar

Ev att servera till:
Ris, couscous eller liknande

Sätt igång ugnen på 200 grader och ta fram en stor ugnsform/plåt. Min form är ca 35*25 cm vilket är perfekt. Det ryms mycket men den går fortfarande att diska i diskmaskinen. Ta lite olja i botten och ev någon krydda. Själv tog jag lite torkad timjan vilket är en favoritkrydda.

Skölj, dela i lagom stora bitar och lägg i vitkål, blomkål, morötter, palsternacka, vitlök, korv och tomater i din ugnsform. Salta gärna och sätt in i ugnen ca 20 min. Under tiden hinner du koka ris, couscous eller något annat om du vill.

Plåtmat med korv och fetaost
Plåtmat med korv och fetaost

När rotsakerna är färdiga i ugnen, ta ut din form och blanda i färsk spenat. Smula fetaost högst upp och toppa sedan med svartpeppar. Servera din plåtmat med korv och fetaost. En mycket välsmakande middag mitt i veckan tycker jag.

Plåtmat med korv och fetaost

Ifall ni tycker att plåtmat är en bra uppfinning så kommer själva begreppet från Tuvessonskan och hon har många förslag på sin sida. Ifall ni istället letar i mitt arkiv så hittar ni det här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera