Smakrik ugnsbakad kålrot

-

På samma sätt som jag gillar att utforska nya smaker och nya kulturer, så gillar jag att ta vara på gammeldags svensk mat och våra egna råvaror. Kålrot är en rotfrukt som jag inte använt nästan någonting, men varit nyfiken på. När jag då hittade receptet med smakrik ugnsbakad kålrot inne hos Foodlover så gjorde jag slag i saken.

Och att använda våra egna rotsaker är både miljövänligt och plånboksvänligt, så prova gärna denna rätt och se vad du tycker. Jag valde att servera min rätt tillsammans med ris, men det fungerar nog utmärkt med svenskt havreris, couscous eller liknande.

1 kålrot
1 liten gul lök
1 dl creme fraiche
0,75 dl vitt vin
0,5 msk fransk senap
0,5 dl parmesanost, riven
1 knippe hackad persilja
1 nypa(or) salt och peppar

Sätt ugnen på 200°.

Skala och skiva kålroten i 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Blanda samman lök, creme fraiche, vitt vin och senap och bre ut på botten av en ugnsfast form.

Smakrik ugnsbakad kålrot

Lägg över kålrotsskivorna, strö över parmesan, lite hackad persilja, salta och peppra. Gratinera i ugnen i 25-30 minuter. Servera tillsammans med riset. 

Smakrik ugnsbakad kålrot
Smakrik ugnsbakad kålrot
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar