Aperol Sour som fredagsdrink

-

Här kommer veckans fredagsdrink som ni bara måste prova! En läskande drink som jag lätt skulle kunna dricka varje fredag! Aperol är inte så alkoholstark (11%) och det passar utmärkt en fredagskväll. Aperol Sour är inte bara god utan också enkel och med få ingredienser. Perfekt!

För en drink Aperol Sour:

5 cl Aperol
3 cl citronsaft
2 cl sockerlag
2 cl äggvita
Is

Blanda Aperol, citronsaft, sockerlag och äggvita i en shaker och torrskaka detta ett par minuter. Torrskaka = utan is, vilket gör att äggvitan skapar ett större skum.

Äggvitan expanderar en hel del i shakern, så var beredd när du öppnar så du inte spiller. Jag brukar istället öppna ”locket” på shakern för att släppa ut trycket och sen öppna själva shakern.

Lägg i is och skaka drinken kall. Häll upp i ett snyggt glas och garnera valfritt. Servera en god fredagsdrink och njut av helgen!

Aperol Sour som fredagsdrink

Valfritt tilltugg/snacks på sidan. En av mina favoriter är dessa Cheez Chrunchers från OLW. De är så goda så jag vill bara moffa i mig hela påsen på en gång!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar