Mammas chokladsås

-

I helgen ville vi ha efterrätt i TV-soffan och efter en stunds velande så föll valet på vaniljglass. Och som tillbehör mammas chokladsås – såklart! Att få en hemkokad chokladsås till sin glass slår alla andra tillbehör! Bara några få ingredienser som kokar ihop en kort stund och som sedan stelnar när den landar på glassen.

Testa nästa gång ni blir sugna på glass – skippa de fabriksgjorda varianterna och koka ihop en egen sats av min mammas chokladsås. Såå gott!

1 dl grädde
1 dl socker
1 dl kakao
Smör, ca 25-30 g

Blanda grädde, socker och kakao i en kastrull och sätt på spisen. Vispa så att allt blandas och att sockret löses upp. Lägg ner smöret och låt smälta. Låt koka några minuter, men vispa under tiden och håll koll så det inte bränner i botten. Ta av kastrullen och låt chokladsåsen svalna innan du häller det på glassen.

Mammas chokladsås
Mammas chokladsås
Mammas chokladsås

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar