Nudlar med chiliolja

-

En middag där du nästan tillagar middagen i din egen tallrik. En spicy sådan men det tycker jag är gott! Nudlar med chiliolja är både enkelt, hett och gott! Receptet har jag hittat hos Jennie Walldén och hennes instagram och helt enkelt kopierat. Hennes recept är baserat på en portion men det är bara att utöka till så många som ni är vid middagen.

Nudlar med chiliolja, en portion

5 cm purjolök
1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
1 tsk riven färsk ingefära
1 msk koreanska chiliflakes (eller 50% vanliga chiliflakes och 50% paprika)
2 msk rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger
2 tsk sesamolja
Ev 1 nypa socker
100 g vetenudlar
0,5 broccoli i små buketter

Eventuellt vid servering:
Rostade sesamfrön
Jordnötter
Creme Fraiche
Ett stekt ägg

Sätt igång en pastakastrull för att koka nudlarna. Under tiden hinner du skära purjolök i smala ”pengar” och finhacka vitlöksklyftan samt riva ingefäran. Lägg i en tallrik. Fyll på med chiliflakes och paprika.

Värm oljan tills den börjar ryka och häll den sedan över kryddorna i tallriken. Det kommer att fräsa men det är så det ska vara. Blanda ner soja, balsamvinäger och sesamolja.

Lägg ner nudlar i det kokande vattnet tillsammans med broccolibuketter. När de är klara, så häller du av vattnet och häller alltihop över kryddorna i din tallrik. Blanda om och middagen är klar.

Nudlar med chiliolja
Jag gjorde en större sats då vi var tre som skulle äta, så jag blanade i en skål

Jag valde att pimpa min tallrik med rostade sesamfrön och jordnötter men det är valfritt. Saga valde att tillsätta lite creme fraiche då hon tyckte att det var lite för hett. Det går också att lägga till ett stekt ägg för att få lite mera mat.

Nudlar med chiliolja


Om ni blir nyfikna på andra goda rätter av Jennie Walldén så jag mitt arkiv här. Jag har snöat in rätt hårt på asiatiskt under 2022 då jag tycker att det är såå gott!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar