Springa RunStreak med förkylning

-

När jag berättar att jag springer RunStreak varje dag, så får jag alltid en och samma fråga. Men hur gör du när du är sjuk då? Och faktum är att jag inte varit sjuk på nästan två år! Jag har vid något tillfälle känt mig lite annorlunda i kroppen men ingen snuva, hosta eller likn. Men nu i helgen så blev jag till sist sjuk. Så nu kan jag svara på frågan hur det är att springa RunStreak med förkylning.

Jag kanske måste tillägga att jag är en väldigt frisk person, jag är i princip aldrig förkyld. Någon lite lättare förkylning vartannat år, men före Covid -19 så gick jag ändå till jobbet de dagarna. Sen kom pandemin och jag hade möjlighet att jobba hemifrån varje dag.

Och det var faktiskt det som gjorde att jag började springa RunStreak. Att jobba hemifrån och inte ens få promenaderna till jobbet varje dag gjorde att det spratt i benen. Jag läste på om RunStreak och började springa den 1:a maj 2020. Och sen har det fortsatt, både hemmajobbet och löpningen varje dag.

Jobbet har senaste halvåret och under 2022 börjat kräva att vi ska vara inne på kontoret åtminstone två dagar varje vecka, men jag jobbar fortfarande ungefär halvtid hemifrån. Men när Daniel kom hem med en förkylning förra veckan så klarade jag mig inte längre. Blandat snor, hosta, ont i halsen och säkert någon grad feber emellanåt gjorde att jag spenderade helgen i sängen.

Men reglerna för RunStreak säger att jag måste springa minst 1,61 km varje dag, inga undantag – alltså inte ens förkylning. Alternativet är att bryta sin svit och börja om på dag 1. Så både lördag och söndag har jag övervägt med mig själv och ändå känt mig såpass pigg så jag kan hasa mig runt 1,61 km. Inte så mycket snabbare än att gå samma sträcka men fortfarande med löparkläder och med löpsteg.

Springa RunStreak med förkylning
Lördagens löpning nr 709. Med mössa och en buff runt halsen för att hålla så mycket värme som möjligt.

Att springa RunStreak med förkylning i kroppen är inget jag kan rekommendera egentligen, och landets läkarkår skulle nog starkt avråda också. Men då alternativet är att bryta min svit och isf börja om på dag 1, så ville jag verkligen fortsätta springa. Jag tänker att varje person måste överväga med sig själv om det är värt det. Hur sjuk är jag och hur gärna vill jag fortsätta springa varje dag?

Hastighetskrav RunStreak?

Finns det då inga hastighetskrav för att springa RunStreak? Nej, det gör det inte. Den enda regeln är 1 engelsk mile (dvs 1,61 km) varje dag. Med löpsteg. Sen får du springa precis hur snabbt eller långsamt du vill.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

  1. Att äta ekologiskt eller närproducerat ”låter ju bra”.
    Men grisen, kon, kalven, hönan eller fåret har inte givit dig sitt medgivande till att du får ta det enda de har: SITT LIV!
    Bli vegan och vägra vara en som plågar djur.

    • Hej Annika, tack för din kommentar. Om du läser min blogg så ser du snabbt att jag äter väldigt lite kött, så jag är nog inte rätt person att ”ge sig på” i den här frågan.

Lämna ett svar