Fluffig chokladmousse med apelsinchoklad

-

Som lördagsefterrätt passar en fluffig chokladmousse med apelsinchoklad perfekt. En efterrätt som behöver ett par timmar i kylen men som endast behöver garneras till servering. Jag hade en chokladkaka från Malmö chokladfabrik med smak av apelsinskal som passade utmärkt.

För ca 8 st mindre glas/koppar:

100 g mörk choklad, åtminstone 55% kakao
3 dl grädde
1,5 st äggvitor (1 äggvita väger 37 g, så jag tog 50 g)
3 äggulor
Bär till servering, jag hade blåbär i frysen

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde i en kastrull, häll den över chokladen och rör tills chokladen smält. Rör också ner äggulorna en och en.

Ta äggvitor i en ren skål och vispa tills äggvitorna är fasta. Häll upp resterande grädde i en annan skål och vispa till mjuka toppar.

Ta ett par skedar av den vispade grädden till chokladskålen och rör så det blandas. Blanda ner de vispade äggvitorna och tippa sedan alltihop ner i gräddskålen. Blanda så allt blir en fluffig chokladmousse och portionera sedan ut det i portionsformar.

Jag uppskattar om det inte är så mycket efterrätt, så jag väljer mindre koppar från mina föräldrars hem (osäker om de kommer från farmor eller mormor en gång i tiden) och ställer in i kylskåpet ett par timmar.

När det är dags för servering, ta fram dina koppar och garnera med valfria bär. Den här gången hade jag bara blåbär hemma men de är ju fina tillsammans med ett par stänk florsocker på toppen.

Fluffig chokladmousse med apelsinchoklad
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar