Tillaga rostbiff till påsk

-

Jag åkte förbi min butik igår och det visade sig att de hade bra pris på rostbiff. Jag köpte med mig en bit strax över 1 kg och åkte hem igen. Att tillaga rostbiff till påsk är nämligen både otroligt enkelt och gott! Säkerställ att du har en termometer så är ”biffen gjord”.

Rostbiff-kött
Smör eller olja
Salt & Peppar

Sätt ugnen på 100 grader och ta fram en ugnsform. Sätt även igång en stekpanna. Ta i lite smör eller olja och stek rostbiffen runt om. Lägg över i din ugnsform.

Salta och peppra din rostbiff, sätt i termometern i den tjockaste delen och sätt in i ugnen. För mig tog det ca 2 timmar att uppnå 55 grader och då tog jag ut min köttbit. Vill du ha den lite mera tillagad så låt den stå till termometern visar 60 grader.

Hemmagjord rostbiff

Ta ut din rostbiff och låt den stå några minuter för att vila och svalna alternativt bli helt kall. När du sedan blir sugen på hemmagjord rostbiff, så skär du upp köttet i tunna skivor. Servera tillsammans med potatissallad eller potatisgratäng. En god sås, gärna gelé och en god sallad. Påskmiddagen är fixad!

Tillaga rostbiff till påsk
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar