Klassiska hallongrottor

-

Frysen gapar tom på fikabröd och jag saknar att stå i köket och pyssla. Det är väldigt rogivande för mig baka eller laga mat, då försvinner jag ofta in i mig själv och låter tankarna flyga fritt. Nödvändig tid att få vara med sig själv då och då. Då det kom fram en burk hemmakokt hallonsylt häromdagen, så dök genast tanken på klassiska hallongrottor fram. En klassisk kaka som alla tycker om!

Jag tycker att det blir godast med lite marsanpulver i smeten, så det är den klassiska varianten för mig. Har ni inte testat så gör det!

125 gram smör
3/4 dl socker
3/4 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl marsanpulver för kokning
Hallonsylt

Ta gärna fram smöret en stund innan du ska baka, så det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200 grader och blanda i alla ingredienser med smöret, förutom din sylt. När allt är blandat, ta fram en plåt och ställ ut ca 20 formar.

Hallongrottor

Rulla bollar av degen och lägg i formarna. När alla formar är fyllda, så doppa tummen i lite mjöl innan du gör ett tumavtryck ner i degen. Placera en klick sylt i groparna och sätt in plåten i ugnen. Låt stå 10-15 min, tills kakorna är lite bruna ute i kanterna. Såå goda!

Klassiska hallongrottor
Klassiska hallongrottor
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar