Valborgshelgen närmar sig med stormsteg och de flesta av oss vill väl gärna fira våren en aning? Att äta gott och sedan gå ut för att titta på majbrasan. Och mitt tips, som kanske inte låter så märkvärdigt, är att äta Pasta Puttanesca till valborg. En smakrik pasta som är enkel men oväntat god – det fungerar alltid!
Spagetti eller valfri långpasta
1 burk tomater
1 liten gul lök
5 cm purjolök (bara för att jag hade kvar och ville bli av med)
1 vitlöksklyfta
1 tsk Zeta sardellcreme, finns färdig på tub så man alltid kan ha det hemma
ca 10 oliver
1-2 msk kapris
Parmesan
Svartpeppar
Persilja – valfritt
Börja med att sätta på en kastrull med pastavatten. Hacka lök, purjolök och vitlök och fräs i en stekpanna. Häll ner innehållet från tomatburken i stekpannan. Tryck sönder tomaterna lite slarvigt i stekpannan, så innehållet blandas med löken. Tryck ut sardellcreme och lägg ner både oliver och kapris och låt puttra medans pastan blir klar.
Häll av pastan och häll ner den i stekpannan. Blanda runt så pastan täcks av tomatsåsen. Lägg upp pastan i en snygg skål och toppa med parmesan, svartpeppar och om du har lite persilja. Voila – enkelt och väldigt gott!
Den här gången hade jag en liten bit surdegsbröd hemma, som jag skar i krutonger, stekte upp och la på toppen.