Här kommer ett gott och lite annorlunda tillbehör till din grillade middag. Grillade tunnbrödrullar med potatis. Perfekt ifall du har överbliven potatis kvar i kylskåpet, då är tunnbrödrullarna gjorda i ett nafs. Annars får du lägga på koktiden innan du ens kan börja.
Receptet har jag hittat hos Matplatsen och för att göra tre rullar (lagom till ca 4-5 personer), så gjorde jag så här:
3 st mjuka tunnbröd
6 kokta kalla potatisar (fast sort)
1 1/2 dl riven västerbottenost
1 stor pressad/finhackad vitlöksklyfta
1 1/2 dl creme fraiche
1 rejäl näve ruccola
salt och peppar
Riv eller mosa den kalla potatisen och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Bred röran på bröden (spara en bit på slutet) och rulla ihop dem som rulltårtor. Rulla in dem i folie (hit kan förberedas en stund innan de ska grillas).
Grilla dem sidan på grillen ca 10-15 min, vänd dem då och då så de får grillyta runt om. Låt svalna något och dela rullarna på mitten.
Servera som tillbehör till önskad middag.