Grillade majskolvar med parmesan

-

Till kvällens grillmiddag testade jag att göra grillad majskolvar med parmesan. Jag hade ett minne av mexikanska Elotes, men när jag stod i köket lite stressad, så kunde för mitt liv inte komma på namnet Elotes. Så jag gjorde min egen variant på grillade majskolvar med parmesan. Men jag vill såklart prova riktiga Elotes också, så det kommer någon dag.

För sex majskolvsbitar:

2 majskolvar
25 g smör
1 vitlöksklyfta
Ca 1 dl riven parmesan
Rökt paprikakrydda
Salt & peppar

Dela varje majskolv i tre delar, det blir lagom storlekar tycker jag. Förbered en tallrik med riven parmesan, rökt paprikapulver samt salt & peppar.

Lägg majskolvarna på grillen tillsammans med en ugnsform där du lagt smör och hackad vitlök. Grilla majskolvsbitarna och låt smöret smälta och puttar lite.

Ta allt av grillen. Pensla majskolvsbitarna och rulla dem sedan i parmesanblandningen och lägg åt sidan. Det fastnade inte så bra för mig, så jag avslutade allt med att strö över all parmesanblandning på de pimpade majskolvarna innan servering.

Grillade majskolvar med parmesan
Grillade majskolvar med parmesan
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Snöbollar som julgodis

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar