Till kvällens grillmiddag testade jag att göra grillad majskolvar med parmesan. Jag hade ett minne av mexikanska Elotes, men när jag stod i köket lite stressad, så kunde för mitt liv inte komma på namnet Elotes. Så jag gjorde min egen variant på grillade majskolvar med parmesan. Men jag vill såklart prova riktiga Elotes också, så det kommer någon dag.
För sex majskolvsbitar:
2 majskolvar
25 g smör
1 vitlöksklyfta
Ca 1 dl riven parmesan
Rökt paprikakrydda
Salt & peppar
Dela varje majskolv i tre delar, det blir lagom storlekar tycker jag. Förbered en tallrik med riven parmesan, rökt paprikapulver samt salt & peppar.
Lägg majskolvarna på grillen tillsammans med en ugnsform där du lagt smör och hackad vitlök. Grilla majskolvsbitarna och låt smöret smälta och puttar lite.
Ta allt av grillen. Pensla majskolvsbitarna och rulla dem sedan i parmesanblandningen och lägg åt sidan. Det fastnade inte så bra för mig, så jag avslutade allt med att strö över all parmesanblandning på de pimpade majskolvarna innan servering.